El proper dilluns 11 de març, se compleixen 18 anys des de que el papa Joan Pau II beatificà a la plaça de Sant Pere del Vaticà el jove màrtir lleidatà Francesc Castelló Aleu.

Per aquest motiu, la Comissió Pro Canonització del Beat Francesc, ha organitzat la celebració de l’Eucaristia a les 7 de la tarda, que tindrà lloc com ja és costum a l’església de Sant Pere de Lleida, que fou en vida la parròquia del Beat i on hi té una capella i una exposició permanent. 

L’Eucaristia serà presidida pel P. Vicente Zamora, mercedari i rector de la parròquia de la Mare de Déu de la Mercè de Lleida, en commemoració dels màrtirs mercedaris i amb ocasió dels 800 anys de l’ordre de la Mercè. A la celebració assistirà l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes, coincidint amb la seva Eucaristia mensual, alhora que la Coral de l’Hospitalitat solemnitzarà la celebració. Hi assistirà també la Confraria de “la Somereta” del barri de Pardinyes, l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes que té al Beat com a Copatró i la Delegació de Pastoral de Joves, a més a més de la Confraria de la Mercè. Abans de la celebració, a 2/4 de 7 de la tarda, tindrà lloc l’Exposició del Santíssim i el res del Rosari, dirigit per l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes.

Coincidint amb aquest aniversari, la Comissió Pro Canonització del Beat Francesc editarà i distribuirà un nou número del seu butlletí “Sí, soc catòlica”.  Alhora també, es donarà a conèixer una nova edició d’estampes del jove màrtir editades en català i castellà, que inclouen les tres darreres cartes que el Beat Francesc va escriure moments abans de donar la seva vida per Crist i els germans, la matinada del 29 de setembre de 1936 al Cementiri de Lleida.

Comissió Pro Canonització del Beat Francesc.