El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Maristes Montserrat celebra el Dia Escolar de la No Violència

El passat 30 de gener l'àmbit educatiu va celebrar el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP). Al Col·legi Maristes Montserrat, de Lleida, hem aprofitat el DENIP per treballar la manera com ens relacionem i interactuem amb els altres.

La data coincideix amb la mort de Mahatma Gandhi, activista i profeta de la pau. Aquest dia, com la resta de jornades, tenim el deure de promoure la cultura de pau. Avui, però, reafirmem més fort que mai el compromís per la resolució pacífica dels conflictes entre els infants i joves.

Al col·legi Maristes Montserrat hem realitzat diferents dinàmiques per treballar la convivència des de la divergència, el respecte a la diferència, els drets humans, el diàleg. A les 11, alumnat i professorat hem sortit al pati per fer un acte col·lectiu dinamitzat pels nois i noies de 2n de batxillerat. Hem posat el focus en la crisi dels refugiats. Un drama en què la guerra i l’armamentisme hi tenen un trist protagonisme.

Francesc Balcells Teixidó