El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Jornada extraordinaria de delegats d’apostolat seglar

El passat dissabte 30 de juny de 2018 va tenir lloc a Madrid una jornada extraordinària de Delegats d'Apostolat Seglar de les Diòcesis d'Espanya. Mn. Luis Manuel Romero, Director del Secretariat de la Comissió Episcopal d'Apostolat Seglar (CEAS), va explicar el motiu d'aquesta jornada extraordinària.

Per la seva banda, el Bisbe Javier Salinas Viñals, responsable del secretariat, va explicar que els Bisbes de la Conferència Episcopal Espanyola volien escoltar als laics. Monsenyor Salinas va explicar que "som conscients que l'Església és com un mosaic que té moltes peces i colors, amb moltes organitzacions amb diferents sensibilitats i maneres d'evangelitzar". Per aquest motiu, va afegir, "els Bisbes volen escoltar als laics que es troben en la feina diària d'evangelització i saber de les seves dificultats".

En la mateixa línia va dir que, els Bisbes tenen intenció de posar en marxa al laïcat, i per això es vol convocar un congrés que pugui ajudar a veure com l'església militant troba el seu lloc en la societat i poder donar un testimoni clar del Jesucrist en la vida diària dels ciutadans.

Monsenyor Salinas va indicar que "es té la idea que el laic es troba en les catacumbes, que està amagat, que no actua en la societat, s'ha de recuperar l'acció i el testimoni dels seguidors de Jesucrist". A la vegada, "també volem buscar la comunió entre tots i totes les organitzacions laicals i dels laics no organitzats, per a que tots i totes puguin trobar un lloc on poder manifestar el seu testimoni de fe i de militància cristiana", va afegir Salinas.

Per aquests motius es va anunciar la voluntat de fer un congrés de l'Apostolat Seglar. Per això, la trobada del dissabte va servir per donar idees per organitzar aquest congrés previst per l'any 2019.

Després d'aquesta introducció, els delegats van tenir una hora per parlar en assemblea general. Cadascú va explicar quina idea de congrés proposarien.

Entre les idees més repetides estava la d'aprofitar els congressos anteriors per no repetir que fos un congrés per explicar la funció del laic en l'església. Els delegats també van proposar ajudar a la participació dels laics no organitzats, ja que també són molts i que poden aportar molt a la vida de l'església.

Després d'aquestes propostes els participants es van dividir per grups i van treballar tres preguntes: objectius del congrés, temes fonamentals a tractar i quins fruits voldríem obtenir.

A la tarda, es va fer la posada en comú, i es va acordar organitzar una trobada al mes d'octubre per començar a donar forma al congrés.

Manuel Díaz Martos

Delegat d’Apostolat Seglar del Bisbat de Lleida.