El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

La parròquia del Carme crea el Espai Mossèn Joan

Pocs dies després de la seva instal·lació, s’ha inaugurat l’Espai Mossèn Joan que la parròquia del Carme ha dedicat al seu estimat i recordat rector. Mossèn Joan Mora gaudeix ja de l’eternitat del cel, després de viure intensament dedicat a servir el Senyor i els altres: “la meva vocació ha estat sempre estimar”.

Malgrat la seva vida senzilla i discreta, Mossèn Joan ha estat un model de solidaritat i integració, amb una gran capacitat per a generar entusiasme i implicar persones en la gran tasca apostòlica, social i de conservació del patrimoni que li han valgut nombroses distincions i reconeixements.

Moltes d’aquestes distincions s’han disposat al local parroquial del Carme. Hi ha la Medalla d’or de la ciutat, la Creu Episcopal dels ortodoxos, nombroses plaques, creus i rosaris de diferents països i una imatge petita de la Mare de Déu de Tragó de Noguera, el seu poble natal. Tot està distribuït en uns plafons tancats amb metacrilat, a mode de vitrina, per poder-los perpetuar i fer-ne memòria.

Aquest espai on Mossèn Joan va fer tantes reunions, activitats i celebracions amb tots els grups de la parròquia, molt especialment els immigrants, ha passat a ser amb tota propietat “l’Espai Mossèn Joan”. I ha estat precisament aquí on, per voluntat de Mossèn Joan Ramon Ezquerra, el seu alter ego, amb qui va treballar i va compartir quaranta anys de la seva vida, s’han preparat els tres plafons de l’exposició.

La inauguració de “l’Espai Mossèn Joan” s’ha fet en presència de Mossèn Joan Ramon i de Mossèn Jaume, i alguns col·laboradors de la Parròquia del Carme, pocs dies abans del Nadal. Ha estat una trobada senzilla i entranyable on hem compartit records de Mossèn Joan i el nostre dia a dia actual. Després del diàleg hem degustat el sopar fred preparat per Francisco.