El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

La Setmana Santa a la presó de Lleida

Amb molta intensitat, després dels quaranta dies de quaresma, els interns i internes del Centre Penitenciari Ponent de Lleida van celebrar els oficis religiosos de la Setmana Santa.

Començant el dissabte 24 de març quan els Bombos i Tambors de la Mercè van donar pas amb el seu so commemorant aquell moment de guirigall i companyia del poble que seguia Jesús, van acompanyar als interns i internes a viure la celebració de Rams com un moment de compartir.

Després va ser el torn del Tríduum Pasqual. El dia 29 de març, Dijous Sant es va celebrar el  Sopar del Senyor; el Divendres Sant, 30 de març, va ser el torn de la lectura i meditació de la Passió. L'adoració a la Creu i la comunió van ser dos esdeveniments que van omplir de profunda fe la participació dels interns / es del Centre Penitenciari.

Així arribem al gran dia, el Diumenge de Resurrecció, el 1 d'abril la gran celebració dels Cristians. Crist ha ressuscitat, Veritablement ha ressuscitat !!!!

Amb la benedicció del Foc, del Ciri Pasqual, la benedicció de l'aigua i renovació de les promeses baptismals, van fer present l'alegria de la Resurrecció, Crist és viu i vol vetllar per nosaltres, aquella pedra que va moure i va donar pas al gran esdeveniment per als creients, continua sent avui i va ser per a la celebració de la Resurrecció al Centre Penitenciari un signe d'esperança.

La participació dels voluntaris, funcionaris, directius del centre va fer que la celebració tingués aquest to de comunió. En acabar la celebració hi va haver un petit compartir "refrigeri pasqual" per a tots els presents.

Salutacions, i bona Pasqua.

P. José Leonardo Sánchez, Capellà i Delegat de la Pastoral Penitenciària