El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

El Nomenclàtor de l'Església Catòlica, en versió digital

El “Nomenclàtor” de l'Església Catòlica, corresponent a l'any 2017, canvia la seva edició en paper per la versió digital i està disponible per primera vegada en la pàgina web de la Conferència Episcopal.

Es tracta de la desena edició de la col·lecció Nomenclàtor que edita l'Oficina d'Estadística i Sociologia de l'Església (OESI). S'ofereixen les dades actualitzades, a data de juliol, dels noms de responsables i adreces, tant en les principals institucions de l'Església catòlica a Espanya com en la diòcesi. A més d'un breu resum de les últimes xifres estadístiques disponibles, la majoria d'elles corresponents a 1 de gener del 2016.

El director de l'OESI, Jesús Domínguez Rojas, explica en la introducció que "l'objectiu principal d'aquesta obra continua sent el de seguir acostant, a tots els que així ho desitgin, la realitat de les institucions i persones que fan possible la ingent tasca de l'Església catòlica a Espanya, des de la missió pastoral fins a la imprescindible tasca assistencial i caritativa". Amb la seva inclusió en la pàgina web de la CEE, "s'amplia enormement el nombre de persones que podran tenir accés a la informació abocada en les seves pàgines".

Es manté l'estructura dels anteriors números i les seccions apareixen distribuïdes en un Sumari, des del qual pot accedir de manera independent a cadascuna de les mateixes. En l'apartat de les diòcesis s'inclou el llistat per ordre alfabètic per seleccionar aquella sobre la qual es volen realitzar les consultes concretes.)