El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Deu persones aprenen a cosir al curs “Fil per la inserció” de la Fundació Rubió Rubió

El passat 22 de desembre va tenir lloc la clausura del curs de costura “Fil per la inserció” que ha organitzat la Fundació Jaume Rubió i Rubió a través del seu programa d’Acollida Laboral.

Han participat deu persones que durant quatre mesos han après a cosir i a fer peces de roba. Però no s’han quedat solsament en cosir, sinó que han realitzat altres activitats transversals, com treballar en equip, parlar millor l’espanyol i català, compartir experiències. A més, la formació també inclou conèixer la legislació laboral (contractes, drets i deures dels treballadors…) i també els riscos laborals, tot això els ajudarà a poder integrar-se millor en el mercat laboral ordinari.

A partir del dia 6 de gener 2018 començarà una altra edició del curs de costura “Fil per la inserció” en el que participaran deu persones amb la mateixa finalitat.

Des de la Fundació Jaume Rubió i Rubió esperem que aquests cursos esdevinguin un taller de recuperació de peces de roba de segona mà, de disseny de nous vestits i un taller d’arranjament de roba. D’aquesta manera, algunes de les persones que han participat en els cursos podran accedir a un contracte de treball i cobrir les seves necessitats i de la seva família.