El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Mor mossèn Antoni Porta Pedrós als 82 anys

Mossèn Antoni Porta Pedrós va morir el passat 3 de març de 2019 a la Casa Sacerdotal on va viure els darrers anys de la seva vida, als 57 anys de sacerdoci i 82 anys d'edat.

Mn. Antoni Porta Pedrós, fill d'Antoni i Carme, va néixer a Montclar (Agramunt) el 25 d'agost de 1936. El 27 de maig de 1961 va ser ordenat com a prevere per D. Aurelio del Pino, bisbe de Lleida, a la capella del Seminari Diocesà, després d'haver cursat els seus estudis eclesiàstics entre el 1949 i el 1961.

Aquest any va ser nomenat coadjutor de la parròquia de Sant Martí de Lleida. L'any 1962 va ser nomenat ecònom de les parròquies de Sopeira i encarregat d'Espills, Orrit i Escarlà. Després va ser ecònom de Vilaller i encarregat de Montanuy, Sarroqueta, Orrit i Ginaste.

L'any 1971 va ser nomenat rector de Castelldans i encarregat de l'Albagés. Posteriorment va ser nomenat responsable de Seròs, i més tard rector de Juneda i administrador de Puig-gros. Entre l'any 1990 i 2002 va ser rector de Vilanova de la Barca i Alcoletge. L'any 2002 és nomenat rector de les parròquies de Sant Andreu, Sant Llorenç i Sant Martí de Lleida ciutat, on posteriorment continua com a adscrit a partir de 2012.

Dins de la diòcesi va desenvolupar d'altres encàrrecs com: membre del Consell Diocesà pels Assumptes Econòmics; membre del Consell Presbiteral; Membre del Consell Pastoral Diocesà; Membre del Consell de Consultors. També va ser consiliari de la Confraria de Portants del Sant Crist de Sant Llorenç de Lleida; assistent religiós de la Reial i Venerable Congregació de Nostra Senyora dels Dolors de Lleida i capellà de la Residència Joana Jugan.

Va viure els darrers anys de la seva vida a la Casa Sacerdotal.

Mn. Antoni Porta Pedrós va morir el 3 de març de 2019 als 57 anys de sacerdoci i 82 anys. Descansa en la Pau del Senyor gaudint ja de la seva Glòria eterna.

El funeral va tindre lloc el dimarts 5 de març a les 11.00 a la Santa Església Catedral de Lleida en una cerimonia presidida pel Bisbe Salvador.