El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Vetlla d'oració, dejuni i conscienciació contra els abusos sexuals

El passat 22 de febrer va tindre lloc a l'església de la Mare de Déu del Pilar una vetlla d'oració, dejuni i conscienciació per tal de recolzar i unir-nos al Sant Pare en la lluita contra els abusos sexuals a menors.

A l'acte hi van participar una vuitantena de persones, entre les quals el Bisbe Salvador. La vetlla tingué com a objectius: obrir-nos a Déu amb la pregària i el dejuni, unir-nos al Papa Francesc en la seva actitud de tolerància zero, escoltar respectuosament testimonis de víctimes i familiars, entendre millor les causes i conseqüències dels abusos i cercar pistes d'actuació i conscienciar-nos d'aquesta xacra.

Alternant lectures i estones de reflexió i pregària vam poder escoltar passatges de les Sagrades Escriptures, cartes d'una víctima d'abusos i d'un familiar d'una víctima, carta al poble de Déu del Papa Francesc, del 20 d'agost i una nota dels bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense sobre els abusos sexuals.

La delegada diocesana de la Pastoral de la Salut, Montse Esquerda, pediatra i psicòloga, va parlar de les possibles causes que aboquen determinades persones a cometre aquests abusos i de les conseqüències que tenen en les víctimes.

En acabar la seva exposició va respondre a les preguntes que alguns dels assistents li varen plantejar. Les paraules del Senyor Bisbe van tancar la vetlla i la flama de les candeles enceses mentre s'entonava la cançó de comiat, va il·luminar amb una llum molt especial la cloenda.