El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

33è pelegrinatge a Lourdes

Del 28 de juny a l'1 de juliol va tenir lloc el 33è pelegrinatge a Lourdes, organitzat per l'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes del Bisbat de Lleida, amb la participació de la de Delegació de Pastoral de Joves i amb la presència i l'acompanyament del nostre Bisbe, Salvador.

El pelegrinatge començava ja en pujar als autocars, on els participants es retrobaven o es coneixien de nou. A Almacelles vàrem recollir una vintena de persones ateses a Sant Joan de Déu, el trajecte s'omplí de pregàries, música, jocs i conversa. I gairebé sense adonar-nos-en, arribàvem a Lourdes.

Entre els participants de quatre dies i de cap de setmana, vàrem omplir 5 autocars, a més dels vehicles de suport.

Els dies a Lourdes van ser viscuts amb gran intensitat. Déu ben present, en les celebracions litúrgiques: Reconciliació, Unció, Eucaristies, pregària... i Déu ben present, també, en la feinada dels voluntaris que netejaven, servien, estiraven carros de malalts... o bé passaven estona compartint amb les persones que més ho necessitaven, enriquint-se mútuament tots plegats. I, és clar, Déu ben present en els més petits, els malalts, els discapacitats, mostrant-nos com de petits, malalts i discapacitats som tots. I alhora com tots som rics en amor per donar.

Val la pena destacar, tot i que a cadascú li ressonen moments diferents, la missa a la gruta del dissabte i la internacional del diumenge amb milers de participants de múltiples nacionalitats i la processó Mariana (rosari de torxes). Va ser especial, en caure la nit, poder viure la pregària del rosari en diverses llengües, caminar junts (o en carros i cadires de rodes si calia), i encendre cadascú la seva espelma que il·luminava l'entorn. Acabar donant-nos la pau, per, a continuació, poder continuar gaudint en la festa de voluntaris, animada per la guitarra i els cants dels més joves.

Foren 4 dies de pelegrinatge, acollits per la Mare de Déu de Lourdes que ens conduïa a viure l'agraïment de sentir-nos comunitat i d'anar aprenent, cada cop més, a ser hospitalaris els uns amb els altres.