La coral Estel del Cercle de Belles Arts clourà el proper dissabte 8 de desembre, dia de la Immaculada, el seu 35è aniversari cantant la popular missa de La 2 que serà retransmesa en directe per tot Catalunya pel mateix canal a les 10:30h desde la capella de les Dominiques de Sant Cugat del Vallès.

La celebració clourà amb els gojos en honor a la Mare de Déu del Blau que presidia antigament la porta dels apòstols de la Seu Vella i en l'actualitat rep beneració al presbiteri de la catedral nova de Lleida.

L'organització de la missa fica a disposició dels cantaires, acompanyants o interessats en assistir a la missa, un autocar totalment gratuït que sortirà desde el camp d'esports a les 6:30h per tornar a l'hora de dinar.

La data límit per inscriure's és fins el dimecres 5 de desembre a les 12:00h del migdia i cal apuntar-se al número de telèfon 659778552 (Gemma Quer) o per correu electrònic ericplari@gmail.com

La coral Estel en l'actualitat està formada per una trentena de cantaires sota la direcció de Gemma Maria Naranjo que assaja cada dimecres a les 8 del vespre al Cercle de Belles Arts.

La coral, a nivell de ciutat, ha actuat en llocs emblemàtics com la Seu Vella, el Teatre Municipal Enric Granados, l'IEI, la catedral de Lleida o el Teatre de la Llotja.  A nivell de país ha actuat al Palau Sant Jordi (Jocs Olímpics de Barcelona 1992), al Palau de la Música o al cinquè aniversari de la basílica de la Sagrada Família de Barcelona amb corals de tot Catalunya. 

La coral Estel també ha portat el nom de Lleida a fora de les nostres contrades cantant a llocs com a París, Praga o al festival d'Advent de Londres.

Els actes del 35è aniversari és van obrir, ara fa un any, l'1 de desembre amb un concert a l'Espai Orfeó on durant aquest any ho hem commemorat amb una missa a l'església del Pilar amb el cor africà Santa Trinitat, visita al Palau de la Música o un concert a l'església de Santa Teresita.

També cal esmentar, i en motiu del 35è aniversari, l'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes ha convidat a la coral Estel a cantar a la inauguració dels diorames que tindrà lloc el 21 de desembre a les 19:00h a la capella del Peu del Romeu i que serà presidida pel bisbe de Lleida.