El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Setmana de pregària per a la unitat dels cristians

Com cada any, del 18 al 25 de gener la Delegació d'Ecumenisme i Diàleg Interreligiós del Bisbat de Lleida, ha organitzat la Setmana de Pregària per a la Unitat dels Cristians. Des de la Delegació han organitzat un acte central ecumènic que tindrà lloc el dilluns 22 de gener, a les 19.00 hores, a la parròquia de Sant Pau Apòstol.

La setmana de pregària acabarà amb una missa-pregària ecumènica el dijous 25 de gener, a les 20.00 hores, a la parròquia de Sant Ignasi de Loiola.

Enguany el lema és 'La vostra dreta, Senyor, és forta i gloriosa' (Ex 15,6). Aquest lema ens esperona. Ens sosté la mà poderosa del Senyor, que fa meravelles i fa possible el que als nostres ulls semblaria inabastable. Fem nostre avui aquest cant demanant al Senyor que ens ajudi a superar tantes opressions i esclavatges, particularment la manca d'unitat i la divisió que assequen la font de la Caritat i que són a l'arrel de tota injustícia.

Com ens recorda l'himne de Moisès i Maria, "la mà poderosa de Déu sembla en la nostra terra llavors de llibertat, esperança i amor". El camí de la unitat i el retrobament comporta petits passos, gestos d'apropament cordial i sincer, pregària compartida, tot sostingut per la Gràcia que fa  possible la plena comunió. Aquest acte ecumènic s'inscriu en aquest camí, en cada pas és imprecindible i important.