El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

La set ens fa cercar la Font

Els dies 20 i 21 de febrer ens vam aplegar a la Facultat de Teologia de Catalunya a Barcelona, 10 seglars i tres preveres d’algunes parròquies de Lleida, per participar en el Tercer Simposi Internacional sobre reforma i reformes en l'Església. Ens movia el desig de trobar formes de renovar-nos i ajudar a renovar pastoralment les nostres parròquies.

Durant els dos matins hi hagué ponències referides al tema Cap a una Església evangèlica pobra, ecumènica i fraterna. A les tardes vam tenir el testimoni viu i directe d'un sacerdot Michael White i del pare de família, Tom Corcoran de la Parròquia de La Nativitat de la diòcesi de Baltimore als Estats Units. Tots dos, treballant conjuntament, han fet possible una veritable renovació de la seva parròquia, replantejant-se les maneres d'actuar i d'estar amb els feligresos, planificant noves formes d'acollida i d'organització i col·laboració mútues, especialment en les celebracions dominicals.

Per facilitar i garantir que els fidels es trobin amb Jesucrist i vulguin comunicar-ho a d’altres mitjançant la pròpia implicació en les activitats de la parròquia, en Michael i en Tom, han explicat aquesta experiència en un llibre que es titula 'La reconstrucción d'una parròquia', de lectura molt recomanable.

Els participants lleidatans vam tornar a casa contents del que vàrem aprendre i engrescats per promoure aquesta renovació parroquial, bo i estant convençuts que val la pena i que Déu ens hi Crida. Les experiències de renovació parroquial reeixides d’en Michael White i en Tom Corcoran als Estats Units, i també la del prevere, James Mallon al Canadà, esdevenen una llum enmig de la fosca que avui viuen les nostres parròquies i esdevé aigua fresca pels assedegats.

Donem gràcies a Déu que suscita experiències tan valuoses en persones entregades a l'Església i donem-li gràcies perquè ens crida a ser bons instruments a les seves mans. Tant de bo sapiguem aprofitar aquesta gràcia de
Déu.

Assun Solà