El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Unes 600 persones celebren el 50è aniversari del Campament L’Estel

El Campament l’Estel està situat a Senet i a Aneto, a la vall de Barrabés, al naixement de la Noguera Ribagorçana. Aquest espai natural de gran bellesa, arrecerat pel Besiberri, entre el Pont de Suert i la Vall d’Aran, va ser el bressol de l’Estel l’any 1968. 

Per celebrar l’aniversari, els seus fundadors i la família que han anat formant, van organitzar unes convivències i la publicació d’un llibre i un vídeo amb la finalitat de recordar, agrair, reviure i projectar la seva història. 

L’encontre va tenir lloc els dies 18 i 19 d’agost i es va obrir a totes les persones que durant aquests cinquanta anys han estat vinculats als Campaments. Hi van participar unes sis-centes persones i va comptar amb la presència del Bisbe Salvador que va presidir l’Eucaristia del primer dia. Una conferència pronunciada per Mn. Jerónimo Riu, un dels fundadors, va centrar-se en aquests cinquanta anys d’entrega, generositat, de superació de les dificultats i, sobretot, de l’acció de Déu que ha fet créixer l’Estel. Especialment Mn. Riu es va anar referint a persones i col·lectius que ho han fet possible: “los monitores han sido y constituyen la clave”, però també els matrimonis responsables del campament, les cuineres, els joves i nens, els serveis compartits i el voluntariat practicat com un estil de vida. “Hoy l’Estel es un árbol grande de raíces muy profundas y ramas con frutos sabrosos”.

Durant els dos dies també es va fer la projecció del vídeo que recrea la història de l’Estel i un festival de llum i so. Mossèn Jaume Pons va tenir cura d’una conferència centrada en l’ideari dels Campaments, en les consignes de l’Estel: “Les coses grans es fan amb senzillesa, constància i humilitat, deixant pas a l’acció de l’Esperit Sant que davalla com la rosada.” També va recordar l’objectiu del Campament que és la formació de persones, mantenint l’esperit del Servent de Déu don José Soto”. I sense deixar de somiar en metes elevades, caminar pas a pas: “Un ideal para toda la vida y un pasito para cada dia.”

Memòria i esperança és el resum d’aquesta efemèride en la que, amb paraules del Papa Francesc s’ha volgut imprimir aquest aniversari cristià “no per a mesurar resultats i dificultats, ni per a fer balanç, sinó el moment en què la Fe està cridada a convertir-se en una nova audàcia.” Aquesta ha estat la finalitat de la celebració: “una nova audàcia, que no és el coratge d’un dia, sinó de la paciència d’una missió diària de tornar a lliurar-se.

Avui, la gran família de l’Estel, agraint Déu aquests 50 anys, comencen a somniar amb els propers cinquanta anys tenint com a programa... “ser sembradors d’alegria”.