Els local de la parròquia de Sant Martí de Lleida, al carrer Camp de Mart N. 22, acollirà els dies 11 i 12 de desembre, de 5 a 7 de la tarda, una nova edició que serà ja la 51 del Cicle de Nadal “Josefina Barreu”.

El Cicle pretén, mitjançant diverses xerrades, oferir una visió cristiana i de preparació a les festes de Nadal i que aprofundeixin en el missatge espiritual. Aquest vessant serà enguany a càrrec de Mn. Antoni Agelet, prevere adscrit recentment a la parròquia de Sant Martí

També les tradicions i costums populars i cristianes a l’entorn de les festes nadalenques, com és la tradició de muntar el Pessebre, tindran també el seu espai en el Cicle i serà a càrrec del periodista i historiador Jordi Curcó. No hi mancarà un taller de cuina de Nadal i un altre dedicat a la decoració i guarniments nadalencs.

El Cicle, d'acord amb els seus orígens, tindrà també una vessant solidaria i caritativa amb els més necessitats. És per aquest motiu que en les dues jornades de celebració tindrà lloc un sorteig entre els participants que podran ser agraciats amb diversos obsequis cedits per establiments comercials, entitats i particulars que col·laboren en aquets objectiu. El que sigui recollit en aquests sorteig serà lliurat a una entitat o institució dedicada a la solidaritat.

Aquest Cicle de Nadal, va ser creat l'any 1967 per la senyora Josefina Barreu, que dóna nom a l'activitat, en record d'aquesta activa feligrès de la parròquia de Sant Martí i veïna del Barri de Jaume I, membre actiu de diversos moviments d'apostolat del nostre bisbat. La Josefina, com era coneguda per tothom, destacà però per la seva activitat com a presidenta de les Dones d'Acció Catòlica i dins de l'àmbit de la solidaritat, com a presidenta de Mans Unides d'ajuda al Tercer Món.

Lleida, 5 de desembre 2018