El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Celebració de la Festa patronal de la Parròquia de Santa Teresa Jornet de Lleida

La Unitat Pastoral de Cappont va celebrar el diumenge dia 28 de gener la festa patronal d'una de les seves esglésies, la Parròquia de Santa Teresa Jornet, en honor de la santa d'Aitona que aquest any celebra el 175 aniversari del seu naixement.

Santa Teresa Jornet titular d'aquesta parròquia va ser figura de gran talla espiritual, reconeguda per la seva coherència de vida evangèlica en la seva consagració a Déu. El seu amor als més desprotegits va ser absolut, efectiu i constant, que la va portar a fundar diverses cases d'acollida per ancians desemparats a tot el món.

Sor Montserrat Bresco, Mare Superiora de la Comunitat de Religioses d'Aitona en la monició d'entrada va recordar com la va descriure el Papa Pau VI en l'homilia de la seva canonització quan deia: "Ens trobem davant d'una d'aquestes figures que deixen una empremta pròpia i profunda del seu pas pel món. "Servir, donar-se als altres, serà la faceta distintiva de l'espiritualitat de Santa Teresa Jornet".

A la Missa presidida pel nostre Bisbe, Salvador Giménez, i concelebrada per Mn. Lluis Sallán i Mn. Víctor Martínez, rectors de la Unitat Pastoral, en la que van participar nombrosos fidels. El grup de Vida Creixent va preparar les ofrenes i pregàries donant gràcies a Déu, per la vida i els beneficis de gaudir del suport d'una comunitat cristiana tot demanant la intercessió de Santa Teresa Jornet en totes les nostres necessitats i limitacions.

La celebració va acabar amb la benedicció solemne del bisbe Salvador la veneració de la Relíquia de Santa Teresa Jornet que custodia aquesta parròquia, mentre la Coral "Cants i Rialles" de l'Àrea de la Dona de Cappont van interpretar els Goigs en honor a la Santa.