El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Maristes mostra el seu passat i el seu futur en una exposició a la Biblioteca Pública

El passat divendres 6 d’abril es va inaugurar l'exposició ‘Maristes 200 i +’ a la Biblioteca Pública de Lleida, una mostra interactiva que explica en quatre àmbits la història, la identitat i projecció de futur dels maristes. És una exposició itinerant creada per l'empresa lleidatana 360Lab.  

L'acte inaugural, presidit pels infants del Col·legi Maristes Montserrat i les Obres Socials del Pas a Pas, Calidoscopi i Gínjol, es va obrir amb la música de la Coral Maristes Montserrat. La directora de la Biblioteca, Sra. Antònia Capdevila Palau, va donar la benvinguda a l'espai. Posteriorment van agrair l'assistència les directores de les dues realitats maristes d'avui a Lleida: la directora del Col·legi Maristes Montserrat, Mary Rius i Sabador i la directora dels centres oberts Gínjol, Calidoscopi i Pas a Pas, Anna Clotet i Margineda.

Seguidament l'Esther Bañeres Barbé, del Departament d'Ensenyament, va valorar la tasca educativa de la institució. També va intervindre el superior de la comunitat marista, el germà Miquel Bermúdez i Guillamon, que va explicar amb un conte l'essència de la tasca bicentenària: ajudar a esculpir el que hi ha a l'interior de cadascú. Monsenyor Salvador Giménez Valls, bisbe de Lleida, va afegir el valor de l'espiritualitat, a la tasca educativa i social de la institució marista. Finalment, el Sr. Àngel Ros, alcalde de Lleida i antic alumne dels maristes, va valorar la tasca dels maristes a la ciutat.  

El Mou i la Te, dos personatges que van conduir l'acte teatralment, van ajudar els infants a tallar la cinta catalana que va obrir oficialment la mostra. Maristes 200 i + es pot visitar a la Biblioteca fins al 19 d'abril. Durant aquestes dues setmanes, hi haurà activitats paral·leles per donar a conèixer diferents àmbits dels maristes a Lleida.  Aqui teniu una galeria d'imatges de l'inauguració.