El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Preveres de la nostra diòcesi visiten Vic, on va viure el Bisbe Salvi Huix

Una vintena de preveres de la nostra diòcesi, amb el Bisbe Salvador al capdavant, van visitar el passat 5 de juny la diòcesi de Vic, en concret la capital d’Osona i el Santuari de la Gleva.

Cap a final de curs s’organitza una sortida cultural i en aquesta ocasió també es va aprofitar per conèixer els llocs on va viure el bisbe Salvi Huix abans de ser prelat de Lleida. Quan van arribar a Vic es van dirigir cap a la Catedral i van ser rebuts pel canonge, Mn. Josep M. Riba, delegat de Patrimoni i Director del Museu, i a continuació, el delegat d’Art, Dani Font, els va fer una explicació de l’edifici, declarat Monument Històric Artístic. Després, el bisbe va presidir una eucaristia a la cripta i van seguir la visita fins a l’Oratori de Sant Felip Neri, on va viure durant 20 anys el nostre Bisbe Màrtir.

A continuació la comitiva va visitar el Museu Episcopal de Vic, a càrrec del guia Marc Sureda que els va fer una explicació de les obres que hi ha exposades. Tots plegats van anar cap al Seminari per compartir un dinar i a la tarda van visitar el Santuari de la Gleva, a 13 quilòmetres de la capital de la comarca. Carles Izquierdo els va explicar el retaule de la patrona de la Plana de Vic. Després van tornar cap a Lleida.