El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

El santuari de Santa Teresina acull l'Eucaristia de la XV Trobada de Sant Sebastià a Lleida

Celebrada la Festa de Sant Sebastià de El Pont Suert el passat 20 de gener, el santuari-parròquia de Santa Teresina de Lleida va acollir la XV Trobada de Sant Sebastià a Lleida, organitzada per l'Associació d'Amics de Sant Sebastià

formada pels fills del Pont de Suert i la Ribagorça residents a la capital del Segrià, per tal de mantenir i celebrar també a la capital del Segrià la Festa del Patró del Pont.

L'acte central fou l'Eucaristia en honor a Sant Sebastià, la imatge del qual, que reprodueix la que es venera a l'església del Pont de Suert, fou col·locada vora l'altar. La celebració va ser presidida pel bisbe de Lleida Salvador Giménez Valls i concelebrada pel rector del Pont de Suert Mn. Manel Serradell i Mn. Àngel Escales, fill de Malpàs. A la celebració assistí l'alcalde del Pont de Suert Josep A. Troguet i els priors de la festa d'enguany: Ignasi Iglesias, fill de Noals i Jesús Feixa, fill de Gotarta.

En l'Eucaristia no va faltar el record i pregària pels difunts que en aquests 15 anys de trobada han traspassat i es pregà també pels 28 priors que ha tingut la festa i per la junta dels Amics de Sant Sebastià de Lleida. Com no podia ser d'una altra manera i igual que en la Festa de Sant Sebastià del Pont, es cantaren els goigs en lloança del màrtir Sebastià:

Si cap malt ens afligia,

no ens deixéssiu de la mà:

Salveu sempre l'alegria

del Pont, Sant Sebastià.

La Trobada com és també costum, tingué com a colofó el dinar de germanor, on no va mancar la "xirella" del Pont de Suert. Durant l'àpat es procedí a l'elecció dels nous priors Josep Rollán i Jordi Perán, tots dos fills del Pont de Suert, que hauran d'organitzar la Trobada de Sant Sebastià de l'any vinent i als quals se'ls lliurà una poma com a símbol de l'elecció. Tanmateix, segons costum fou servida una perdiu al predicador del Patró, el rector Mn. Manel Serradell.

Al dinar de germanor assistí, com acostuma a fer sempre acompanyat de Mn. Joan R. Ezquerra, Mn. Joan Mora, que juntament amb els primers priors Ramon Alturo i Josep Martí, van ser els fundadors de la Trobada: "Sense tu, mossèn Joan, la festa de Sant Sebastià a Lleida no existiria", digué el prior d'enguany Jesús Feixa, en agraïment i reconeixement a l'antic rector del Pont de Suert i l'alta Ribagorça.

Jordi Curcó