El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

L’Esplai Sant Ignasi celebra 40 anys de comunitat i servei en un cap de setmana festiu

En un any ple d’activitats, l’Esplai Sant Ignasi ha celebrat el seu 40è aniversari amb una Gran Festa a la Casa de Colònies La Manreana, a Juneda. Es tractava d’un cap de setmana de gimcanes, jocs, música, anècdotes i retrobaments, el qual pretenia reunir el màxim nombre de persones vinculades a l’Esplai en algun punt de la seva història.

L’equip educatiu de l’Esplai, juntament amb la col·laboració d’alguns ex-monitors, han estat els responsables d’organitzar aquest aplec –tota una fita en la història de l’entitat– on, en aquests dos dies de festa, han passat més de 275 persones. Durant l’acte principal, el diumenge al matí, va tenir lloc la lectura d’un manifest elaborat de forma conjunta pels infants i joves de l’Esplai que, amb joia, cloïa: “Tenim molta sort de poder venir a l’esplai!”.

Després de la Missa Major, celebrada pel P. Roger Torres SJ, rector de la Parròquia i el P. Llorenç Puig SJ, delegat dels Jesuïtes a Catalunya, va arribar el dinar de germanor. Sobretot, gràcies! A més del vessant més lúdic, la gran Festa d’aniversari va voler posar especial atenció en totes les persones que han fet de l’Esplai Sant Ignasi el que és avui en dia, així com remarcar tot el que aporta el lleure educatiu a la societat.

En aquest sentit, també es va recordar el Pare Joan Suñol, SJ, qui ens va deixar el darrer any, com a un dels protagonistes de la història del centre d’esplai, consiliari i acompanyant del grup en els seus inicis. La jornada va acabar amb la presentació del documental #40AnysTenimJa, un recorregut de la història, a través d’experiències i anècdotes de l’Esplai; i el reconeixement públic a totes les monitores i monitors presents a la festa. 40 anys de lleure educatiu. L'any 1978, un grupet de joves de la Parròquia de Sant Ignasi de Loiola es va engrescar en la tasca d'organitzar un servei educatiu de lleure de forma voluntària al barri. Tot començava amb el bústia a bústia, i boca a boca de coneguts, veïns i amics per atansar els infants a aquestes activitats que feien els dissabtes a les tardes.

Des d’aleshores l’equip ha anat canviant i creixent, fins a arribar on es troba ara l’Esplai, però sempre amb el mateix esperit i estil de ser i fer. Mateo Aventín, director de l’Esplai, afirmava: “apostem per aquest projecte i seguirem servint i estimant com ho hem fet fins ara.” Actualment, l’Esplai Sant Ignasi, amb un equip de 23 monitores i monitors voluntaris, acull durant el curs prop de 120 infants i joves en les seves activitats: les tardes d’esplai, el casal de Nadal i les activitats d’estiu. 

Aquí teniu les imatges de la trobada