El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

La botiga Fil per Randa organitza una conferència-col·loqui sobre el comerç just

El passat dia 7 de maig, la botiga Fil per Randa, va acollir una conferència-col·loqui sobre el comerç just i la cooperació fraternal, amb motiu del Dia Internacional del Comerç Just que se celebra cada any el segon dissabte del mes de maig.

En el col·loqui han participat Ana Sancho i Maria José Nieto, dels serveis generals de Càritas Espanyola.

Ambdues han realitzat una esplèndida explicació del motiu de la implicació de Càritas en el comerç just i com va sorgir aquesta alternativa. Van explicar que aquesta aposta va començar per la necessitat de millorar la cooperació internacional que es feia cap a les Càritas més pobres del món.

En un principi, aquesta ajuda, segons van explicar les ponents, consistia a oferir assistència després de desastres naturals o tragèdies humanitàries, però es van adonar que s'havia de veure tot des de la perspectiva més global i no era sols col·laborar, sinó ajudar a sortir de la pobresa a aquests germans que vivien en la penúria. D'aquesta manera ells, per si mateixos, podrien millorar les seves vides, van explicar Ana Sancho i María José Nieto.

Així, es van donar compte què el comerç, ben entès, comporta una sortida digna per totes aquestes persones, ja que poden guanyar-se la vida treballant i venent el seu producte i d'aquesta manera aconseguir una millora personal, familiar i comunitària.

La conferència-col·loqui s'emmarca dintre del cicle de ponències sobre el comerç just, que està fent la botiga Fil per Randa. El 14 de maig tindrà lloc una conferència sobre el significat de conceptes, com preu, cost i valor. El 21 de maig el cicle acabarà amb una ponència sobre les motivacions de l'Església per realitzar aquests projectes.