El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

La Frater lliura els premis de la 37 edició del concurs de narracions

El matí del dissabte 28 d’abril, la Fraternitat Cristiana de Persones amb Discapacitat de la diòcesi de Lleida, lliurà els premis de la 37 edició del Concurs de Narracions FRATER, memorial de Mn. Martí Sandiumenge. S’inicià amb una Eucaristia a l'Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia Patrona de Lleida,

celebrada per Mn. Gerard Soler, en la qual es pregà en memòria de Mn. Martí Sandiumenge traspassat l’any 2015, que fou consiliari de la Frater i impulsor d’aquest premi de narracions que des de l’any passat porta el seu nom com a memorial.

Tot seguit es feu el tradicional dinar de germanor al menjador de la Acadèmia Mariana, en el decurs del qual es feu el lliurament de Premis d’aquesta 37 edició: El Primer Premi del Concurs, en la seva secció d’Adults, dotat amb 400€ i placa, va ser atorgat a Albert Guiu Bagés, de Flix, per la seva narració “La mitja marató” i que amb unes emotives paraules dedicà el Premi a la presidenta de la Frater. Guiu és llicenciat en Filologia Hispànica i professor de llengua i Literatura, col·labora en diverses revistes, diaris i programes de ràdio. En l'àmbit literari ha estat guardonat en diversos certàmens, tant de narrativa curta com de poesia, entre ells en anteriors edicions del Concurs de Narracions Frater Lleida.

El Segon Premi d’adults, dotat amb  300 € i placa, fou concedit a la narració titulada “L’home del contenidor”, de la qual n’és autor Josep Víctor Gay Frias, veterà periodista Gironí i membre de la delegació de Mitjans de Comunicació Social del bisbat de Girona, que també ha estat guardonat en anterior edicion. El periodista agraí el Premi i lliurà a la FRATER un singular llibre de la Catedral de Girona: “Com a record d’aquest autor que us estima i que us encoratja a seguir endavant amb la convocatòria del Premi”.

Pel que fa a la Secció Juvenil, el Primer Premi dotat amb 200 € i placa, va ser atorgat a Aina Vallejo Cases, per la seva narració: “Un supervivent”. El Segon Premi, dotat amb 100 € i placa, li fou lliurat a Anna Escolà Folguera, per la seva narració: “Siempre quedan recuerdos”. Totes dues premiades són alumnes de l’INS de Balaguer.

En nom dels membres del Jurat, va prendre la paraula Jordi Curcó, felicitant als autors premiats i desitjant que el Premi de Narracions FRATER tingui una llarga vida. “És un premi interesant per l’exaltació dels valors humans i solidaris envers les persones amb discapacitat, alhora que fa memòria d’un capellà bo i bon lleidatà, com va ser Mn. Martí Sandiumenge. Només per ell, ja val la pena que continuem endavant”.

També intervingué el regidor Joan Vilella, felicitant amb vehemència els premiats, però especialment les joves autores: “Vosaltres representeu el futur del Premi”, digué,  alhora que destacà l’ajut institucional que cal donar a iniciatives com la d’aquest Premi Literari de la FRATER.

La presidenta de l’entitat Maria Dolores Hidalgo, es felicità per l’èxit de la convocatòria d’enguany, alhora que agraí a la germana de Mn. Martí Sandiumenge la seva col·laboració en la dotació dels premis i emplaça a tothom a treballar per la propera convocatòria del Concurs de Narracions , en la seva 38 edició.