El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Almacelles celebra el seu XXI Aplec de maig a l'ermita de l'Olivar

En el seu camí de retrobament amb la mateixa tradició i cultura, el poble d'Almacelles, va voler celebrar el XXI Aplec a l'Ermita Mare de Déu de l'Olivar. Va ser una gran trobada de germanor en la qual varen participar quasi dues-centes persones, el passat 1 de Maig.

L'acte va començar amb la processó que acompanyava a la Mare de Déu de l'Olivar. El romiatge va anar emmarcat per la pregària del Rosari i, un cop arribats a l'Ermita, es va celebrar una Missa d'acció de gràcies a Maria, que culminà amb la benedicció de tot el terme i de la present collita. La Festa va cloure amb un esmorzar i una ballada de Sardanes en la que van participar gairebé tot el públic assistent.

La col·laboració entre la Parròquia Mare de Déu de la Mercè, l'Associació d'Amics de la Sardana, i l'Associació de veïns Mare de Déu de l'Olivar, amb el suport logístic de l'Ajuntament d'Almacelles, va tornar a fer possible aquesta entranyable tradició.

La parròquia està convençuda i compromesa en la necessitat de crear aquests espais de cultura, on el respecte i la valoració de la diversitat, facin possible el retrobament amb les pròpies arrels, sigui quina sigui la dimensió més pròpia de cada almacellenca o almacellenc: la fe, la dansa, el contacte amb la natura, el record d'espai viscuts intensament...

Tant de bo es pugui repetir durant molts anys més i que la Mare de Déu de l'Olivar, ens segueixi acompanyant com sempre ho ha fet!