El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Un nou objectiu: crear llocs de treball per a les famílies!

Els responsables de les Llars del Seminari ens expliquen en aquest article penjat al seu blog la feina de la nova comissió Laboral (CoLaboral). 

Des de fa més d’un any a les Llars del Seminari vàrem posar en marxa una nova comissió de treball formada per voluntaris, famílies de les Llars i la nostra treballadora social. L’anomenem Comissió Laboral  (CoLaboral). L’objectiu d’aquesta comissió és estudiar la possibilitat de crear alguna iniciativa laboral que pugui donar llocs de treball amb salaris i condicions justes, a persones que viuen a les Llars i que tenen dificultats per trobar feina.Portem moltes reunions, visites a cooperatives i iniciatives laborals d’emprenedoria.

En aquest sentit fa uns mesos hem anat a Girona a conèixer de la mà de  la Marta Ensesa, una interessant iniciativa laboral creada per Càritas Girona, que es diu el Tricicle verd. És una empresa de missatgeria ecològica que distribueix petits paquets amb bicis i tricicles elèctrics i dóna feina a cinc persones en risc d’exclusió social.

També hem visitat la Cooperativa l’Olivera, situada a Vallbona de les Monges. Allà ens va acollir  en Carles Ahumada, que n’és el responsable. Amb ell, a més de visitar la cooperativa i les caves on fan el seu bon vi, vàrem aprendre molt de l’esperit cooperativista que fa que l’Olivera doni feina a una setantena de socis de la cooperativa.

També dos membres de la CoLaboral participaran dins d’unes setmanes a Banyoles en un curs intensiu de fabricació de paper fet a mà. Fa uns mesos ja hi varen anar per conèixer aquesta iniciativa laboral que dóna feina a diverses persones.

Finalment ens hem desplaçat fins a Lumbier (Navarra) on de  la mà de Jesús Cía hem conegut Josenea, una interessant i innovadora empresa d’inserció laboral de persones en risc d’exclusió social, que dóna feina a més de 40 homes i dones. Produeixen plantes medicinals i aromàtiques biològiques.
Aquesta empresa a més de donar segones oportunitats laborals, a les persones que es troben en risc d’exclusió

social, també la formació i hàbits de treball perquè les persones es puguin apoderar, aconseguir una autonomia i  reinserir laboralment.

Certament hem de dir que sortir a conèixer experiències sociolaborals dins de l’economia social tan interessants com les que hem tingut la sort de visitar, ens serveixen de molta inspiració per possibles sinergies i així continuar treballant, per veure què podrem posar en marxa a Lleida des de la nostra fundació.

Us anirem informant.