La Coral Estel del Cercle de Belles Arts de Lleida va posar el passat dissabte 8 de desembre, coincidint amb la solemnitat de la Immaculada, el "punt final" als actes del seu 35è aniversari tot participant en la missa de La 2 que fou retransmesa per tot Catalunya.

A les 6.30 h i ben puntuals més de 25 cantaires i els seus acompanyants sortien amb autocar del camp d'esports per tal de dirigir-se cap al convent de la Mare de Déu dels Àngels de Sant Cugat del Vallès, on tots els diumenges i festes de precepte se celebra la missa, abans però, van fer una parada als estudis de RTVE a Catalunya per tal d'esmorzar i així agafar forces, per tal d'estar el 100% on els esperava un dels coordinadors de la missa, l'Ignasi Miranda.

A les 10.30 hores i després d'afinar la veu i passar per maquillatge s'inicià la celebració que fou presidida per mossèn Carles Canahuna, que lluïa de blau cel amb el cànon a tres veus "Laudemus Virginem". Els cantaires van participar de forma activa en la missa tot llegint les lectures, com també les pregàries.

Durant l'eucaristia es pogueren sentir cançons com l'espiritual negre "Kumbaya" o el "laudate dominum" per a tres veus.

La celebració va finalitzar amb els goigs en honor a la lleidatana Mare de Déu del Blau on els oients varen poder escoltar, en les estrofes, la llegenda del Blau al davant d'aquesta advocació mariana, que s'iniciava amb: "puix de la ciutat i l'horta, el nom de mare us escau, sígue-nos del cel la porta, oh! clement verge del Blau" que va arrencar de tots els presents un fort aplaudiment que es transformava en felicitacions minuts després, per com havia anat de bé la celebració.

La coral va estar dirigida per la directora Gemma Maria Naranjo amb l'acompanyament al piano de la Carme Papasseit.

L'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes ha convidat, aprofitant l'efemèride, a cantar en la inauguració dels diorames que tindrà lloc el divendres 21 de desembre a les 19 h al Peu del Romeu, altres actes de Nadal de la coral seran un dinar de Nadal o una cantada de nadales al Cercle de Belles Arts en la tradicional torronada.