El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

"I vosaltres, sou feliços amb el que teniu?"

El passat diumenge 3 de desembre, primer diumenge d'Advent, la Delegació de Missions va participar en la trobada interparroquial de l'Arxiprestat del Segrià que va tindre lloc a Almenar.

Amb aquesta trobada, pares, mares, nens i nenes i catequistes han donat el tret de sortida a l'Advent amb una gimcana pels carrers del poble. Els nens i nenes havien de trobar en diferents proves, quatre paraules que defineixen l'Advent. Aquest any un Advent amb un caire missioner. De fet, els nens van recordar que hem d'estar desperts, hem d'anar lleugers i ens hem d'entusiasmar, i hem d'estar decidits per l'encontre amb Jesús. I en definitiva, atrevir-nos a ser missioners, a portar la seva bona nova i anunciar-la a tothom.

Aquestes paraules i accions que els més petits es van comprometre a dur a terme durant l'Advent les van oferir en el moment de l'ofertori a la Missa.
Després de dinar, dues noies que han fet una experiència missionera van explicar la seva tasca. Glòria va estar un estiu a la República Dominicana i Maite va treballar durant tres anys a Potosí, a Bolívia.

Les dues missioneres van relatar amb fotografies i un vídeo com viuen els nens a altres parts del món. Els infants van recrear, tancant els ulls, com es viu sense llum, sense aigua, sense calefacció, com ells se sentirien i com seria la seva vida sense tot el que tenen. Una de les nenes participants va dir en acabar la sessió "semblen feliços amb el que tenen i es conformen, tots riuen".

Llavors, la tècnica de la Delegació de Missions, Eva Jorge, els hi va preguntar "i vosaltres sou feliços amb el que teniu?". Amb aquesta pregunta al cap van marxar cap a casa.