El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

L'Esplai de Sant Ignasi celebra els seus 40 anys amb els esplais de Lleida

L'Esplai de la Parròquia de Sant Ignasi de Loiola celebra aquest any el seu 40è aniversari,  d'una forma molt especial. Per això, el passat dissabte 10 de març més de 350 nois i noies de nou esplais de la Diòcesi es van reunir a l'escola Maristes-Montserrat per celebrar una gran festa.

Els quatre grans esdeveniments que estan tenint lloc aquest any, simbolitzen les quatre dècades de funcionament de l'Esplai: primer vam fer la xocolatada, per celebrar-ho amb els infants, joves i famílies del nostre esplai; aquest cap de setmana ha tingut lloc una festa amb les companyes i els companys dels diferents esplais de Lleida; i encara queden la GRAN FESTA i el cim.

Així doncs, aquest dissabte hem pogut gaudir del segon gran esdeveniment, en el qual hi han participat més de 350 infants i joves, i 70 monitores i monitors. A les quatre de la tarda es van trobar a la porta dels Maristes per donar el tret de sortida a la festa. Sant Ignasi, el propietari de la màquina del temps que ens porta acompanyant durant tot el curs, ens va demanar la nostra ajuda per arreglar la seva màquina, la qual s'havia espatllat, i n'havien sortit personatges diversos.

Amb aquests personatges (la futurista, la vikinga, la hippie, el mag, la matemàtica i la prehistòrica) va fer quatre grans jocs per veure qui de tots era millor. Finalment, vam poder arreglar la màquina amb l'essència de tots els infants!

També vam tenir la gran sort de què el Joc Badabadoc, un dels protagonistes de la Trobada VÈRTEX, ens va venir a felicitar, tot portant-nos un gran pastís.

Ens va recordar que en breu ens trobarem a Vilafranca del Penedès amb molts més infants, joves i monitors/es d'arreu de Catalunya! Posteriorment, vam poder berenar i finalitzar la festa ballant al ritme de Sac d'Espectacles.

La pluja no va impedir que poguéssim realitzar totes les parts que havíem preparat durant molts dies.

Des de l'Esplai de Sant Ignasi volen agrair a totes les persones que han fet possible la realització d'aquesta festa, doncs sense aquestes, no hagués estat possible: els esplais Epis, Apassomi, Sant Jaume, colònies Anunciata, Albatros, AJMACOR, el Cau i La Bordeta; al col·legi Maristes Montserrat per les instal·lacions; a Plusfresc pel berenar, i a totes aquelles persones que han participat i aportat algun granet de sorra en aquesta festa!

L'any 1978, un grupet de joves de la Parròquia de Sant Ignasi de Loiola es va engrescar en la tasca d'organitzar un servei educatiu de lleure de forma voluntària al barri. En el marc d'aquest aniversari estem realitzant 4 grans activitats al llarg del curs que simbolitzen les 4 dècades d'educació en el lleure. La següent serà els dies 5 i 6 de Maig amb la Gran Festa de l'esplai a la Manreana (Juneda), on estaran convidades totes aquelles persones que hagin passat per l'esplai al llarg de la seva vida, per acabar un any ben rodó fent un cim amb tots els monitors/es al juny.