El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Beneeixen la Mare de Déu adormida i el sepulcre del Crist jacent de La Granadella que han estat restaurats

El Mn. Adrià Burca va beneir el passat diumenge 7 d’abril en la celebració de l’eucaristia de la Granadella la Mare de Déu adormida i el sepulcre del Crist Jacent que han estat restaurats recentment.

Juan Antonio Ferrer i Lluís Capdevila han estat els artesans que han restaurat aquesta imatge i el sepulcre, dues peces molt estimades pels veïns i veïnes de la Granadella. Concretament, del sepulcre van eliminar les restes de pintura vella i van folrar la fusta amb pa d’or i pàtines. Aquesta peça està formada de dues parts, el sepulcre pròpiament dit i el tabernacle que fa de peanya. Aquesta peça té un protagonisme especial el Divendres Sant durant el Desclavament, ja que és on col·loquen el Crist articulat per poder treure’l en processó.

Pel que fa a la Mare de Déu adormida que es venera el 15 d’agost. Els restauradors van netejar-la, tot recuperant la policromia i van restaurat l’or brunyit. També es van reconstruir els dits dels peus que estaven trencats. Aquesta escultura data dels anys 40.