El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Missa i processó en honor de Sant Anastasi

El Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, va presidir el divendres 11 de maig la missa en honor de Sant Anastasi, patró de la ciutat, a la Catedral de Lleida. 

Abans d’iniciar-se la cerimònia religiosa, l’alcalde Àngel Ros i la regidora de Cultura, Montse Parra, han dipositat un ram de flor als peus de la imatge de Sant Anastasi. Per la seva part, el Petit Cor de la Catedral de Lleida, dirigit per Mn. Joaquim Mesalles, han cantat els antics goigs en lloança al patró.

El Bisbe Salvador ha demanat que Sant Anastasi "ens obri un camí per trobar la santedat en la nostra vida". Després de l'Eucaristia, s'ha celebrat la processó fins a la Plaça Sant Joan i l'ofrena de flors a Sant Anastasi, de la qual aquest any se celebren 50 anys.

En finalitzar la missa, s’ha iniciat la processó des de la Catedral fins a la plaça Sant Joan, essent enguany els membres dels Armats de la Congregació dels Dolors qui han tingut l’honor de dur a les seves espatlles la imatge del sant. Una esquadra dels armats que participen en la processó del Diumenge de Rams han custodiat Sant Anastasi durant el seu recorregut.