El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Col·loqui sobre la Setmana Santa a Lleida i en terres de missió

La parròquia de Sant Andreu va acollir el passat divendres 9 de març la tertúlia-col·loqui sobre 'La realitat de la Setmana Santa a Lleida i en terres de missió'. L'acte va començar amb una Eucaristia, oficiada per Mossèn Vicenç Alfonso, en la que van participar les confraries de la ciutat de Lleida.

En acabar la missa va tindre lloc la tertúlia 'La realitat de la Setmana Santa a Lleida i en terra de missió'. Hi van participar Joan Luque Cabecerans i Mossèn Lucas Evung, sacerdot africà resident a la nostra diòcesi. Joan Luque i Mossèn Lucas van reflexionar sobre la realitat de la Setmana Santa i com es viu des de la perspectiva dels nostres joves i des de la perspectiva d'un país africà, com Guinea Equatorial.

Tots dos van coincidir en destacar que el significat de la Setmana Santa ve donat per la família. A més, van destacar que a les nostres terres la Setmana Santa és un fet cultural i social. A més, van afegir que ara mateix és un espai on els joves no hi participen massa, ja que no troben el seu lloc a les confraries.

En canvi, a Guinea la transmissió de la fe i el testimoniatge encara és viu des de la família. I és la família qui viu plenament la Setmana Santa però des de totes les perspectives juntes, la religiositat, la cultura i la creença.

Mossèn Lucas Evung va destacar que també hem de tenir en compte que la religiositat en aquest país és molt diferent de la realitat que tenim a Lleida actualment.

Aquest acte va estar organitzat pel secretariat de Congregacions, Confraries i Germandats; la Delegació de Pastoral de Joves i la Delegació de Missions (OMP) del Bisbat de Lleida, i va estar moderat per la periodista Carme Sabador.