El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

El Bisbe Salvador fa una crida a fer parròquies acollidores i a la conversió

El Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, va arrancar el passat dilluns 12 de marc les xerrades quaresmals a la parròquia de Sant Pere amb títol 'Invitació al seguiment de Jesús en la vida de cada dia" que organitza l'arxiprestat de la Seu Vella.

El Bisbe Salvador va recordar que "cadascun de nosaltres vivim les coses d'una manera però desitgem estar units en el Crist de l'Evangeli". El prelat va destacar que "en tota reflexió cristiana hi ha dos nivells: el personal i el comunitari".

Va instar als fidels a "viure amb goig la nostra fe". "Si no vivim amb joia la nostra fe, difícilment la podrem predicar". En aquest sentit va apostar per tres moviments interiors: aturar-se per discernir què passa al món; apostar perquè acollir i acompanyar sigui el centre de la vida comunitària i fer una crida a la conversió. El Bisbe Salvador va animar als assistents a "no tindre por de convertir-vos al Senyor". "El món i l'Església conflueixen en la mateixa mirada perquè l'home contemporani camini cap a Déu", va dir.

El prelat va destacar que "l'Església és la comunitat dels Fills de Déu que sempre està en camí, no es pot aturar per desànim". "La comunitat de fills de Déu va sempre en companyia de Déu que està sempre pendent si algú és despistat o té desànim", va dir.

El Bisbe Salvador va afirmar que "l'Església sempre està en reforma". "No ens pensem que una cosa s'ha fet sempre així". "L'Església sempre s'ha d'anar reformant perquè és plena de pecat", va afegir. "Si no aturem res de les nostres vides, les nostres comunitats estarien aturades al segle II o al segle XII, va afegir".

En aquest sentit va destacar que "l'Església s'ha d'anar reformant constantment, hem de canviar les actituds però el credo és constant"."En qualsevol reforma de l'Església hem de tindre present el Crist". El Bisbe va recordar diversos conceptes que parteixen del Concili Vaticà II.
A continuació, va recordar que "pensem massa vegades que l'Església està desacreditada".

A més, va fer una crida a les parròquies perquè siguin "missioneres i acollidores". "Evangelitzar no és parlar molt per convèncer a tots, sinó ser autèntics testimonis del Crist ressuscitat", va dir. A més, el Bisbe Salvador va posar diversos exemples bíblics d'aquesta actitud acollidora.
Per acabar va recomanar a les parròquies "fer una aturada per discernir la realitat i contemplar els signes dels temps". En aquest sentit va recordar que els signes dels temps poden ser "contradictoris".

I va recordar que existeix un intent de "prescindir de Déu". Per altra banda, va recordar que hi ha signes dels temps positius com "un concepte de solidaritat més, l'amor per la natura, una major formació en la fe i la cura de les celebracions". Per concloure va fer una crida a "treballar per la comunió a les nostres parròquies".