El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Camins de l’Hospitalitat

La parròquia de Sant Ignasi de Loiola, de Lleida ha acollit aquest dimarts a un grup de 90 pelegrins siris i europeus que participen en el projecte 'Go Forward Europe' que han arribat a Ponent en el marc de la iniciativa 'Camins d'Hospitalitat'.

La rebuda a Lleida va consistir en una benvinguda a la parròquia i activitats interculturals al pati del col·legi Maristes-Montserrat. Els pelegrins venien de recórrer el tram basc del Camí Ignasià (Aizpurutxo-Loyola). La següent etapa del viatge (el dimecres) va ser entre El Palau d'Anglesola i Verdú. També passaran per Tàrrega i Montserrat i el dijous està previst que arribin a Manresa. El dissabte arribaran a Barcelona en l'última etapa del viatge.

El rector de la parròquia de Sant Ignasi, Roger Torres, i M. Del Carmen de la Fuente, directora de la Fundació Migra Studium, van explicar que la iniciativa pretén "desfer nusos i crear projectes compartits", facilitant la convivència entre la cultura occidental i la d'origen dels pelegrins (Síria i Europa). Els col·legis Claver i Maristes-Montserrat, l'Arnau Berenguer (El Palau), els Grallers de Verdú, la Fundació Alba i l'Ajuntament de Tàrrega i la Colla sardanista del Pla de Mollerussa col·laboren en aquesta iniciativa.

Un cop  l'any, en el temps de primavera, un grup de joves refugiats sirians que viuen a Europa organitza un pelegrinatge. Caminen en memòria del P. Frans van del Lugt, jesuïta que va viure a Síria durant 40 anys, fins que va ser assassinat a Homs l'abril del 2014. El P. Frans ja organitzava caminades per diversos indrets de Síria, convidant a participar a persones de diferents orígens, ètnies i religions, treballant així el diàleg, la convivència i la pau. Enguany han triat fer una part del camí ignasià que va de Loiola a Manresa. 

Foto: Santi Iglesias.