El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

“La fe i la catolicitat la trobes de manera especial vivint-la en l'Hospitalitat a Lourdes”

Del 29 de juny al 2 de juliol va tenir lloc la 32  peregrinació diocesana a Lourdes de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Lleida amb la participació de desenes de lleidatans amb el bisbe Salvador al capdavant.

Un any més hem viscut una profunda experiència de fraternitat entre els participants que ens alimenta per a la nostra vida quotidiana i ens permet experimentar que la vida plantejada des de l’actitud fraternal, de servei mutu i amor, és possible si ens acollim al caliu de qui és la nostra Mare i mestra en l’acceptació de la voluntat de Déu: Maria.

En la fraternitat, tots servim i tots rebem, servim als altres i rebem dels altres, siguin voluntaris amb responsabilitats, peregrins acompanyants que fan caliu de família i especialment els malalts que fan a tots el servei de saber rebre i acceptar amorosament les atencions que precisen, fet clau per a que l’esperit fraternal es doni.

Com a mostra de caliu i experiència viscuts a Lourdes, tinc el goig, d’aportar, tot seguit, el testimoni de la família Barroso-Tramuns, formada per Pablo, el pare, Marta, la mare, i vuit fills: el Pablo, el Guillermo, l’Àlvaro, el Miquel, la Maria, el Josep, el Joan i el Xavi, el més petit. Això és el que ens diuen:

“LA NOSTRA EXPERIÈNCIA A LOURDES AMB L'HOSPITALITAT DE LLEIDA

Hem tingut el do i l'alegria d'anar tota la família durant 4 dies a Lourdes amb l'hospitalitat de Lleida. Un pla que desitjàvem fer des de fa força temps. L'experiència ha estat espectacular, ens ha encantat. Hem anat molt a Lourdes, però Lourdes sense els malalts no seria Lourdes. I això és el que hem fet aquesta vegada, anar a Lourdes amb els malalts i voluntaris. Els dos grans, de 17 i 14 anys, han estat portant malalts al santuari (a la gruta, els banys, la santa Missa, la processó de les torxes, a rebre el sagrament de la confessió, l'exposició del Santíssim, el Via Crucis ...) i s'han sentit molt feliços i útils, s'han adonat que hi ha gent que els necessita. Els nois es responsabilitzen i saben que el malalt els necessita i no poden fallar, es crea un binomi malalt-voluntari que deixa empremta per a tota la vida, així ens ho han manifestat els nois. Volem donar les gràcies a l'Hospitalitat de Lleida que acompanyats pel bisbe, ens han acollit a tota la família amb un afecte espectacular. Ens hem sentit molt estimats i compresos. Ens han donat un exemple de generositat i amor als malalts, que es nota que veuen el Crist en els malalts i necessitats. La fe i la catolicitat la trobes de manera especial vivint-la en l'Hospitalitat a Lourdes. Amb el nostre petit que té síndrome de down s'han desviscut i entendrit. Ens hem adonat que la Verge i els malalts transformen els cors de les persones. I això és l'Hospitalitat, gent amb un cor gran i desviscut pels altres. Tant de bo més gent vingui a Lourdes amb l'Hospitalitat, és una meravella. Nosaltres ens hem quedat encantats i amb ganes de repetir. La Mare de Déu ha deixat una empremta en el nostre cor i una unió amb l'Hospitalitat i els malalts que no hi ha paraules que ho puguin expressar. Tant de bo l'any que ve puguem repetir aquesta meravellosa peregrinació acompanyats de més famílies, a la Mare de Déu de Lourdes li encantaria. MOLTÍSSIMES GRÀCIES.”

Gràcies família per la vostra participació en la peregrinació i per les vostres generoses paraules, mostra de les vivències que, amb la vostra participació i la de tots els altres, s’han fet realitat a Lourdes. Gràcies a tots els que han participat i als que ho han fet possible amb el seu treball.

Gràcies a Déu i a la Mare, per tots els seus regals.

Ramon Mª Reig Massana.

Delegat de l’Hospitalitat de Lourdes del Bisbat de Lleida

Podeu veure un recull de fotografies al següent link.