El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

"Allò que m'ha sostingut en el seguiment de Jesús..."

La parròquia de Sant Pere va acollir el passat dimarts 13 de març la tertúlia 'Allò que m'ha sostingut a l'edat adulta en el seguiment de Jesús' en el marca de les xerrades quaresmals. Hi van participar el Pare Àngel Briñas, el doctor Joan Viñas i Montse Sánchez, laica i mare de família.

El Pare Àngel Maria Briñas va començar la seva intervenció preguntant-se com podem "construir sobre un fonament sòlid?". I va animar als assistents a preguntar-se "com dissenyem un altre cop el projecte de Déu en nosaltres?". "Tenim consciència de Déu en nosaltres?", va dir. El Pare Briñas va destacar que "el fonament és la vida teologal". A més va dir que "estem en un temps en el qual necessitem viure fonamentats en la terra i no en la sorra". Va afegir que "nosaltres som amb els que Déu conta ara, perquè les nostres capacitats les posem al servei dels altres". I va recordar les paraules de Sant Pau quan deia "amb la meva feblesa jo sóc fort".

A continuació, Montse Sánchez, va destacar que la seva "experiència principal és l'estat d'enamorament del Crist". I va afegir que el contacte amb el Crist "et canvia" i "és impensable que el cristià pugui estar trist". En aquest sentit va ressaltar que "quan has viscut això reps una força que no et pertany i que et fa donar sense demanar res a canvi". Sánchez va destacar que "a Déu no cal buscar-lo a les alçades". "No es pot dir que dedico a Déu una estona, Déu ha de ser el centre de les nostres vides".

I va afegir que "jo no crec, jo estic segura que Déu està en mi i m'estima". "Ell està sempre amb nosaltres però nosaltres desgraciadament no hi som sempre". També va destacar la importància de la pregària i va afegir que "perquè entri la llum de Déu, a dins de nosaltres, a vegades, ens hem de trencar". Per concloure va convidar als assistents "a desvetllar a Déu en les coses més simples".

Per la seva banda, el doctor Joan Viñas va començar dient que "estimo a Jesús com un germà" i va destacar la importància que va tindre per a ell el Concili Vaticà II "que va reiterar que Déu és amor". Viñas va afegir que "per assumir la pròpia malaltia i la mort cal un entrenament". "Si no estimem als germans que veus com pots estimar a Déu que no el veus", va dir. I va defensar que "l'ètica cristiana, és l'ètica de la misericòrdia, és una ètica de màxims".

Viñas va afegir que "la malaltia i la mort poden ser salvífiques, patir amb sentit no trencar la felicitat. La mort no és final". Va destacar la importància de "fer recessos i exercicis espirituals". I en relació amb la malaltia va ressaltar que "la malaltia no trenca la felicitat. Ajuda a prioritzar el més important, que és estimar". El doctor va aclarir que "hem de mirar la part del got que està plena. El sofriment sense sentit no serveix per a res". Va concloure destacant que "no s'ha de tindre por a la mort i cal obrir les finestres de l'ànima".

Per acabar el pare Àngel Briñas va destacar que "no podem prescindir de Déu"."No et creguis tan important perquè Déu no estigui a prop de tu", va dir. I va afegir que "la quaresma és el moment per aprofundir en aquell que mai deixarà d'estimar-nos perquè ens ha donat el seu fill".