El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Els infants de catequesi de la parròquia de Pardinyes visiten la confraria de La Somereta

Properes les celebracions de la Setmana Santa amb les tradicionals processons, un grup de 30 infants de catequesi de la parròquia de Sant Salvador de Pardinyes, ha visitat la seu social de la Confraria de la "La Somereta", ubicada en el carrer Frederic Riu i Farré, molt propera a l'església parroquial.

Els infants anaven acompanyats per les seves catequistes, el rector de la parròquia Mn. Joan Jové i d'un bon grups de pares i mares. A la porta de la confraria els esperava el president Francisco Seijo i altres confrares, que van acompanyar els nens i nenes que es preparen per a la primera comunió a l'interior del local on es guarda el pas amb la talla que l'escultor Jaume Gort (Montoliu de Lleida 1919-Lleida 1966) va esculpir l'any 1945 per la Confraria dels "Xofers", avui dita de la Sagrada Família i Sant Cristòfol.

Els infants van rebre les explicacions pertinents pel que fa a la història de la Confraria i els seus objectius, així com les activitats i actes que s'ha organitzat al llarg de l'any conjuntament amb la parròquia del barri i molt especialment pel que fa al Diumenge de Rams, quan "la Somereta" fa la seva sortida pels carrers del barri en la Processó de les Palmes i a la tarda amb la seva participació en la Processó del Dolors.

Mn. Joan Jové va explicar als infants el significat del conjunt escultòric de "la Somereta", que representa el passatge bíblic de la Fugida a Egipte de Jesús, amb els seus pares Josep i Maria tot fugint de la persecució del rei Herodes, considerat alhora com el segon dolor de Maria.

El grup va poder contemplar tots els estris que la Confraria empra per a la processó com l'estàndard, les vestes i atxes, l'encenser i cirials; així com el material documental i fotogràfic, alhora que van poder contemplar un vídeo de la participació de la confraria a les processons de la Setmana Santa de Lleida. Els infants, tot i que algú d'elles ja n'era confrare, van ser convidats a formar part de la Confraria i a participar en les processons de Setmana Santa.