El teòleg i vicari general de la diòcesi de Lleida, Ramon Prat va tancar el passat 7 d'abril el cicle 'L'Autenticitat' organitzat per l'IREL amb la conferència 'La revolució silenciosa de l'Autenticitat'. Mossèn Prat va començar la seva xerrada alertant...

dels quatre reptes que desafien el camí cap a l'autenticitat.

El primer és l'elaboració interior del fracàs i de l'èxit. "Pobre de qui té un èxit i s'ho creu", va dir el vicari general. El segon repte és la rumologia i en aquest sentit va demana "jutjar els fets i no les persones". El tercer repte és, segons Mossèn Prat, aprendre a fer un bon ús del petit poder que tenim tots tenim. I ho va definir d'una manera molt il·lustrativa amb la frase "Si vols saber com és fulanet donar-li un despatxet". I per últim, el quart repte és "l'articulació de la indignació davant de la falta d'autenticitat i l'admiració davant dels testimonis humils de l'autenticitat". En aquest sentit mossèn Prat va reivindicar "un moviment d'admirats davant la vida".

En aquesta recerca mossèn Prat va apostar per l'autenticitat personal que va definir "com a l'harmonia i l'exploració del misteri interior". Va afegir que "a la vida real hi ha moments de cel".

Amb aquesta conferència el IREL, en col·laboració amb la Universitat de Lleida, la Fundació Joan Maragall i l'Institut d'Estudis Ilerdencs, va tancar el cicle sobre 'L'Autenticitat'. L'any que ve el IREL celebrarà el 25è aniversari d'aquest cicle de conferències abordant 'La Celebració'.