Aquest tercer diumenge d’Advent, anomenat “Diumenge Gaudete” en que la litúrgia ens convida a estar alegres i contents davant el Naixement de Jesús, el nostre bisbe Salvador beneirà els “Jesusets” que els infants i els fidels en general li presentin per a ser beneïts.

La benedicció dels “Jesusets” tindrà lloc al finalitzar la celebració de l’Eucaristia de les 12 del migdia a la Catedral. Ha estat organitzada, com ja és costum, per l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, essent un dels primers actes del Cicle de Nadal d’aquesta entitat, que té com a objectiu conservar i difondre la tradició del Pessebre a la nostra ciutat i diòcesi, com expressió del veritable sentiment cristià del nostre Nadal.

A la celebració Eucarística, que serà solemnitzada pel Petit Cor de la Catedral de Lleida i posterior benedicció, assistirà la Junta de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, encapçalada pel seu president Àngel León.

Aquest costum de beneir les petites figures del Nen Jesús del Pessebre, fou instituït pel Papa Sant Joan Pau II, a Roma. Cada Tercer Diumenge d’Advent, els infants acudeixen a la Plaça de Sant Pere del Vaticà on després de dirigir el res de l’Àngelus, el Papa procedeix a la benedicció dels “bambini”.

El costum l’implantà a Lleida l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes l’any 2003 a la parròquia de Sant Martí, amb l’avinentesa de que, qui n’era rector aleshores Mn. Vicenç Alfonso, era alhora consiliari dels pessebristes. Amb els anys la benedicció dels jesusets s’ha implantat i popularitzat en altres parròquies i esglésies de la ciutat i diòcesi, alhora que la benedicció organitzada per l’Agrupació de Pessebristes se celebra des de fa cinc anys a la Catedral, presidida pel Sr. Bisbe.

L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, convida als infants, acompanyats pels seus pares i familiars, a participar en aquesta benedicció, portant fins a la Catedral els Nen Jesús dels seus pessebres per a rebre la benedicció.