El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Llardecans ret homenatge a la germana Magdalena Mateu

Llardecans va retre homenatge el passat diumenge 14 de gener a la germana Magdalena Mateu Flix, nascuda en aquesta població lleidatana i que va traspassar fa un mes a Madrid a l'edat de 84 anys.

La germana Magdalena Mateu va néixer a Llardecans el 6 de maig de 1933. Responent a la crida del Senyor i a l'edat de 20 anys va fer la primera professió a la congregació de Missioneres Esclaves de l'Immaculat Cor de Maria. Uns mesos més tard va començar la seva tasca com a docent a l'escola de la congregació a Binéfar. Més tard va continuar aquest servei a Jaca, Lleida i Madrid, on durant uns anys compagina aquesta docència amb la responsabilitat de superiora de la comunitat.

Al llarg de 15 anys va exercir com a professora i administradora en les cases de la congregació a Maó, Jaca, Lleida i Binéfar.

L'any 1992 marxa cap a Argentina on continua la seva tasca docent amb les nenes del centre de menors. L'any 1998 és destinada a Paraguai i tres anys més tard retorna a Argentina on la seva salut es deteriora.

L'any 2013, molt al seu pesar, torna a Espanya a causa de la seva delicada salut. Aquests últims 4 anys ha estat a la casa general de Madrid.

Per tot això, Llardecans va retre homenatge el passat diumenge a la germana Magdalena Mateu per aquesta llarga història d'entrega a Déu i als germans, moltes experiències viscudes al llarg dels 64 anys de vida religiosa i fidelitat al Senyor.