El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Comunicat del Capítol Catedral

El Capítol Catedral de la Santa Església Catedral de Lleida atenent als acords als quals es va arribar el dia 7 de març en una reunió amb Departament de Territori i Sostenibilitat, el Departament de Cultura, l'Ajuntament de Lleida i les entitats IPCENA i SEO-Birdlife, avala el trasllat dels nius ubicats a la façana de la Catedral per situar-los als contraforts.

Aquesta decisió, que suposa la retirada de cinc nius de la façana del temple, es porta a terme atès l'elevat risc que suposen els nius per a les persones en cas de caiguda a la via pública de branques o d'elements materials.

Aquest seria el primer punt del seguit d'acords per iniciar el procés de rehabilitació de la Catedral, a l'hora, que s'intentarà mantenir una colònia sostenible de cigonyes que ja formen part del paisatge de la ciutat.

El Capítol Catedral començarà ben aviat una ronda de contactes amb el Departament de Cultura de la Generalitat en aquest procés de rehabilitació d'un temple que és Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).