El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Lleida acollirà les relíquies de la santa vident del Sagrat Cor

El monestir de les Carmelites de la Caparrella acollirà el dissabte 3 de novembre les relíquies de Santa Margarita Maria Alacoque, vident del Sagrat Cor de Jesús, per apropar la figura d’aquesta santa a tothom qui ho desitgi.

Està previst que el bisbe de Lleida participi en la rebuda d’aquestes relíquies a les 20 hores i el Moviment Apostòlic d’Adoració Nocturna també hi tindrà un paper destacat, custodiant-les mentre estiguin a la nostra diòcesi. Arribaran procedents de Mollerussa i el diumenge dia 4 a les 9 hores està previst que arribin a Igualada.

Està previst que arribin al Seminari de Pamplona aquest dissabte 20 d’octubre i faran un periple per tot el territori i recorreran una cinquantena de localitats en un mes. Segons el programa estaran tres dies a Catalunya i el dia 20 de novembre acabaran el seu recorregut a la diòcesi de Getafe.

Santa Margarita María de Alacoque va néixer a la regió francesca de Borgonya el 22 de juliol de 1647 i va morir a Paray-le-Monial (també a Borgonya) quan tenia 43 anys, el 17 de octubre de 1690. Va ser una monja catòlica que va pertànyer a l’Ordre de la Visitació de Santa Maria i és coneguda per haver rebut les famoses aparicions del Sagrat Cor de Jesús, on actualment hi ha la Basílica del Sagrat Cor de la localitat, on va morir i que cada any rep nombrosos fidels. Precisament en aquest temple reposen les restes d’aquesta santa que fou canonitzada el 13 de maig de 1920 pel Papa Benet XV.