El 15 i 16 de febrer es van celebrar les VI Jornades Pedagògiques al Col·legi Maristes Montserrat de Lleida. Pretenen ser un espai d'intercanvi entre experts de l'educació, docents de diferents centres i famílies, que faciliti una millor educació dels infants i joves d'avui.

Enguany les Jornades es van centrar en la neuroeducació com a impulsora de canvi. El doctor Federico Malpica, expert en educació, investigador i consultor internacional, va inaugurar les sessions parlant de les condicions que han de donar-se als centres educatius per tal de fomentar un canvi sòlid. Carles Alsinet, degà de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL va participar en aquesta primera xerrada celebrada divendres a la tarda.

La part del dissabte es va iniciar amb un col·loqui entre quatre grans professionals de l'educació: la psicòloga Anna Carballo, especialista en neurociències, Gemma Abelló, terapeuta artística, David Sirvent, psicopedagog, i Federico Malpica, doctor en educació, qualitat i processos educatius. Quatre mirades obertes al canvi, plenes d'arguments perquè l'escola sigui un espai de transformació. 

Després del col·loqui, els participants van pogut participar en diferents tallers pràctics: àmbit afectiu en l'aprenentatge i ensenyança de les matemàtiques, STEAM, l'art que connecta amb les emocions, mindfulness per a infants, adolescents i sentiments i la proposta d'aprenentatge per ambients.

Les Jornades, organitzades pel Col·legi Maristes Montserrat amb el suport de la UdL, van comptar amb participants de diferents centres educatius de la demarcació i també amb famílies interessades per l'educació.