El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

La Catedral acull la festa de la Divina Misericòrdia

El passat dia 8 d'Abril, primer diumenge després de la Pasqua, la Catedral de Lleida va celebrar la festa de la Divina Misericòrdia.

La parròquia de la Mare de Déu del Pilar va acollir del 5 al 7 d'abril, un Tridu amb Exposició del Santíssim i res de la coroneta de la Divina Misericòrdia, presidit per Mn. Antonio Guàrdia. Aquesta pregària va tenir lloc després de les misses celebrades pels sacerdots Manel Mercadé, Carles Sanmartín i Jaume Pedrós, respectivament, amb unes reflexions pràctiques per viure la Misericòrdia.

El passat diumenge dia 8 d'abril, va tenir lloc a l'Església Catedral l'Exposició del Santíssim, res del Sant Rosari i de la Coroneta. A continuació, es va dur a terme l'Acte de Consagració a la Divina Misericòrdia i la benedicció de medalles, tot això presidit pel nostre Consiliari Mn. Fco. Javier Jauset.

Seguidament, es va celebrar la Santa Missa presidida pel Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, acompanyat de canonges i sacerdots, i amenitzada pels cants de la Coral del Col·legi Mater Salvatoris.

La Catedral va acollir un gran nombre de fidels, que es van sentir molt propers a l'Amor Misericordiós del Senyor. I per finalitzar l'acte, moltes persones van venerar la relíquia de Santa Faustina, religiosa polonesa a qui, al segle passat, Jesús li va revelar el missatge de La seva Infinita Misericòrdia, manifestant-li el seu desig que es propagués per tot el món.

El Papa Sant Joan Pau II, l'any 2000 va canonitzar aquesta religiosa, instituint per l'Església Universal, el primer diumenge després de la Pasqua de Resurrecció, com: "Diumenge de la Divina Misericòrdia. És de ressaltar, el gran nombre de persones que van acudir a rebre el Sagrament de la Penitència per guanyar la Indulgència Plenària, que es concedeix en aquest dia, tal com consta en el Decret de la Penitenciaria Apostòlica del 29 de juny del 2002.