El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

La Confraria de Montserrat obre els actes en honor de la patrona de Catalunya amb la II Trobada d'Advocacions Marianes

La Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida, obre els actes organitzats per honorar la Patrona de Catalunya aquest dissabte 21 d’abril, a les 11’30 a l’altar de la Moreneta a la Catedral de Lleida, amb la celebració de la II Trobada d’Advocacions Marianes de Lleida.

La Trobada, iniciada l’any passat a l’Acadèmia Mariana, pretén aplegar a totes aquelles entitats i institucions d’església vinculades a una advocació mariana. S’iniciarà amb la celebració de l’Eucaristia presidida pel bisbe de Lleida Salvador Giménez Valls, per continuar amb una reflexió mariana a càrrec del claretià P. Jaume Sidera i finalitzant amb el lliurament del record de la trobada a tots els participants.

Els actes en honor a la Mare de Déu de Montserrat, tindran continuïtat el dimarts 24 d’abril amb el primer dia del Triduo de preparació a la festa de la Patrona. Serà a les 8 de la tarda, amb una Eucaristia a la parròquia de Sant Ignasi de Loiola dels jesuïtes de Lleida, amb ocasió del seu 40 aniversari i en record del P. Joan Suñol. El segon dia del Triduo se celebrarà a Aitona, amb motiu del 175 aniversari del naixement de Santa Teresa Jornet, fundadora de les germanetes dels Ancians Desemparats i del 60 aniversari de la seva beatificació (27 d’abril de 1958). A partir de les 6 de la tarda es prevista una visita a la Residència Santa Teresa Jornet, a la Casa Natal de la Santa i a la primera casa asil. Tot seguit a les 8 de la tarda tindrà lloc l’Eucaristia a la parròquia d’Aitona. El tercer dia del Triduo la Confraria el dedica a participar en la Vetlla de Santa Maria al Monestir de Montserrat, organitzant una autocar.

Els actes centrals tindran lloc el divendres 27 d’abril, festa de la Mare de Déu de Montserrat. S’iniciaran a les 9 del matí amb una Missa a l’altar de la Patrona i tindran el seu colofó amb la celebració Eucarística a les 7’30 de la tarda, presidida pel bisbe de Lleida Salvador Giménez Valls.

La Confraria preveu que, com es costum, els lleidatans acudiran massivament a la Catedral a venerar la Moreneta en la seva capella. Així ja ha preparat l’edició de 5.000 punts de llibre, que seran lliurats com a record a tothom que pugi al cambril a venerar la seva imatge, en un dels actes religiosos més populars i multitudinaris de la ciutat de Lleida.

Triduo i festa de la Mare de Déu de Montserrat

Dimarts, 24

20.00 hores:  Celebració de l’Eucaristia a la parròquia de Sant Ignasi de Loiola dels Jesuïtes de Lleida,

Dimecres, 25

20.00 h: Celebració de l’Eucaristia a la parròquia d’Aitona, amb ocasió del 175 aniversari del naixement de Santa Teresa Jornet, fundadora de les

Dijous, 26

22.00 hores: Vetlla de Santa Maria al Monestir de Montserrat

La Confraria organitza un autocar per assistir a la Vetlla.

Informació i inscripcions:

Llibreria Ramon Llull: C/ La Palma 10, Tl. 973/282 423

Confraria: Tl. 973/270 338 -  973/232480

Divendres, 27

FESTA DE LA MARE DE DÉU DE MONTSERRAT A LA CATEDRAL DE LLEIDA

9 del matí: EUCARISTIA, a l’altar de la Patrona, en sufragi dels confrares difunts traspassats durant l’any.

12 migdia: Res de l’Àngelus i cant del Virolai

tarda: Visita  Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat.

19.30 tarda:

SOLEMNE CONCELEBRACIÓ EUCARÍSTICA,

Presidida per Mons. Salvador Giménez Valls, bisbe de Lleida.

LXIX ROMERIA A MONTSERRAT Del 9 al 16 de juliol.