El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Dia de l'Apostolat Seglar

El dia 20 de maig 2018 l'Església celebra el Dia d'Apostolat Seglar. Moltes vegades quant veig per la televisió a la gent obrint ampolles de cava i cridant fins a quedar-se sense veu perquè els hi ha tocat la loteria,

d'alguna manera em donen enveja per la gran propaganda que fan de la loteria. Els mitjans de comunicació es fan ressò d'aquesta alegria. És la millor propaganda que tenen aquests sortejos per vendre més butlletes.

Què ens passa als creients que no tenim aquesta alegria de proclamar, als quatre vents, que tenim el més gran tresor que pot tenir l'home? Aquest regal és la fe en Jesucrist.

A què tenim por? D'acord que nosaltres no hem d'imposar res a ningú, sinó proposar, que som feliços amb aquest do que Déu ens ha donat. I aquest do dóna sentit a la nostra vida i a la lluita per la justícia i la pau en el món.

Els nostres companys de treball, els nostres amics, els nostres veïns, haurien de veure en nosaltres aquelles persones alegres, disposades i amb ganes de parlar de nostre Senyor Jesucrist. Sense vergonya i sense por per les coses que ens puguin dir. És cert, que portem a la nostra motxilla moltes incoherències i molts pecats. No ho podem negar. Però el primer pas per la millora del món és reconèixer que som pecadors, per aquest motiu ens trobem per demanar perdó, per millorar la nostra vida, a poc a poc, i per arribar a ser més coherents cada diumenge en les Eucaristies.

Aquest any la Delegació d'Apostolat Seglar del Bisbat de Lleida hem preparat una vigília de Pentecosta per escoltar i parlar entre tots i totes de com som persones que acompanyem d'altres persones a apropar-se a Déu. No podem esperar que aquesta feina la facin uns altres. Nosaltres vam ser batejats per donar testimoni del Crist i no per guardar aquest do en l'armari, com ens diuen en el bateig, som Sacerdots, Profetes i Reis.

Fem honor a la paraula Profeta i sortim al carrer, com als que els ha tocat la loteria, i a dir que som feliços per què tenim un gran tresor i aquest no és ni més ni menys que el do de la fe en Jesucrist fill de Déu.

Bona Pentecosta i que l'Esperit ens empenyi a fer cada dia més gran la nostra Església.

Manolo Díaz
Delegat d'Apostolat Seglar del Bisbat de Lleida