El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Lleida assenyala el Camí Ignasià

Lleida ha assenyalat el camí ignasià a la ciutat amb una dotzena de plaques de ceràmica que identifiquen el recorregut amb un sol, la imatge del camí ignasià, gravat.

Les plaques són al pont dels Instituts, a l'estació d'autobusos, als Maristes, al carrer de Sant Antoni, a la catedral Nova, a la capella del Peu del Romeu, a la plaça de la Paeria, al pilar del General –situat als perxes de Dalt- i a l'arc del Pont.

El camí ignasià és una ruta de peregrinació que recrea el trajecte a peu que va fer Sant Ignasi l'any 1522 del País Basc a la capital del Bages, un projecte impulsat per la Generalitat i els jesuïtes que consisteix en un recorregut de pelegrinatge per rememorar el viatge que Sant Ignasi va fer de Loiola a Manresa. A la demarcació de Lleida coincideix en sentit contrari amb el camí de sant Jaume, per la qual cosa comparteix recursos i equipaments. Lleida pertany a la Xarxa Catalana de Municipis i Ens del Camí Ignasià.