El bisbe Salvador Salvador s’ha referit al sentiment d’alegria que els cristians manifesten en l’Advent, temps de preparació al Naixement de Crist: “Estem alegres  per la propera vinguda del Senyor, que cal viure amb esperança cristiana, present en el Naixement de Jesús”.

Ho ha fet a la Catedral de Lleida, en l’homilia de l’Eucaristia celebrada el Tercer diumenge d’Advent, anomenat també “Diumenge Gaudete”, on la litúrgia convida els fidels a estar contents i a manifestar la seva alegria a pocs dies de la festa de Nadal.

Al finalitzar la celebració, acompanyat pel consiliari de l’Agrupació de Pessebristes i canonge de la Catedral Mn. Vicenç Alfonso i demés capitulars concelebrants, el bisbe Salvador feu la “Benedicció dels Jesusets”. Un simpàtic acte que tots els anys organitza l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes en aquest “Diumenge Gaudete”, on els infants i altres fidels porten a beneir els jesusets dels pessebres que munten a les seves cases o centres socials: “També l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes manifesta la seva alegria, al veure tants pessebres que, en les nostres esglésies, entitats i llars, fan present el naixement de Jesús”.

L’Agrupació Pessebristes va iniciar, fa quinze anys, aquest costum a la nostra ciutat. La tradició té els seus orígens a Roma, on el Sant Pare després de l’Àngelus, beneeix en aquest diumenge els petits  “bambini” que li porten els infants a la plaça de Sant Pere del Vaticà.

A la celebració hi varen assistir el president de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes Àngel León, amb la seva junta directiva, acompanyat pels regidors Montse Parra, Paco Cerdà i Joan Vilella, tots ells amb imatges del Nen Jesús que van portar a beneir.

Al final de la benedicció els pessebristes distribuïren entre els fidels un calendari de butxaca, portat des de la Custòdia Franciscana de Terra Santa pels franciscans de Lleida, amb la imatge del Nen Jesús venerat a la basílica de la Nativitat de Betlem. Als infants se’ls hi donà un retallable del pessebre, editat per la Federació de Pessebristes de Catalunya.

Jordi Curcó