El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Éxit de la quarta edició de la cursa solidària SED

Un total de 1.015 persones han respost a la crida “no siguis gallina” i han corregut pels carrers de Lleida a favor dels drets dels infants. La 4a edició de la Cursa SED ha tornat a superar el miler de participants i els 10.000 € de recaptació, diners que faran realitat el projecte d’enguany:

dret al lleure, al joc i a la cultura dels infants de Mwanza i Masonga, dos poblacions de Tanzània on treballa l’ONG Marista Solidaritat Educació i Desenvolupament (SED) des de fa 25 anys.

En el ric calendari de curses atlètiques de les comarques de Ponent, la Cursa SED es distingeix perquè els diners dels participants es destinen íntegrament al projecte solidari, ja que totes les despeses de la cursa les assumeixen les empreses col·laboradores. Així, un total de 69 empreses han facilitat la logística de la cursa i han proporcionat de franc els articles per la bossa del corredor, atractiva i variada. A més a més, uns 120 voluntaris han treballat pel bon desenvolupament de la cita.

La convocatòria també és especial perquè reuneix famílies senceres, des de nadons en cotxet, fins avis i àvies, passant per molts infants i joves que s’estrenen en el món de l’atletismei d’altres que s’esforcen any rere any per superar la seva marca.

L’Escola de Dansa Dancescape ha dinamitzat els moments previs a la sortida. Minuts abans del tret de sortida, Equilibrium ha preparat els atletes en una sessió de mindfulness. Al llarg del traçat, tant en l'opció de 5 km com la de 3,5 km, els participants han trobat una vintena d'ous que, a l'arribada, tenien premi. La batucada del Centre Obert Calidoscopi també s'ha sumat a la festa contagiant el seu ritme. Al punt de meta esperava els participants la Gallina Manya, la mascota de la cursa. L’entrega de premis ha estat presidida pel Sr. Joan Segura i Torres, representant territorial a Lleida de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Sara Mestres Llusà, regidora de Seguretat Ciutadana i polítiques per al Civisme i la Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, el Sr. Dani Farràs Berdejo, vocal de l’ONG SED-Catalunya i la Sra. Mary Rius i Sabador, Directora del Col·legi Maristes Montserrat. Ha tancat la festa una sessió de zumba molt participada, dinamitzada pel gimnàs Ekke.

La Noemí Aumedes i March, de Montsonís ha obtingut el primer premi femení (19.13), seguida de la Marina Paredes i López (21.08) i l’Anna Jové i Campabadal (22.41). El podi masculí l’ha presidit Joan Mercadé i Cuadrat (15.42), amb l’aitonenc Alejandro Renals Prieto (16.52) i el Carlos Mora i Sans (18.03).