El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Pregó de Setmana Santa del director del Museu de Lleida

El Bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, va assistir el passat diumenge 18 de març al pregó de la Setmana Santa que va impartir el director del Museu de Lleida, Josep Giralt, en un acte celebrat al Teatre de l'Escorxador.

El director del Museu de Lleida, Josep Giralt, ha estat escollit per realitzar la lectura del XXI Pregó de Setmana Santa, que organitzen les Confraries dels Dolors i de la Sang i el Secretariat Diocesà de les Confraries Agermanades.

Giralt va fer ús de la història i del patrimoni per centrar la lectura del pregó, amb el qual ha fet un recorregut, des de les primeres manifestacions religioses i la consegüent evolució amb el pas del temps fins a l'actualitat.

El pregoner va recordar la importància de la processó dels Dolors de Lleida, probablement la més antiga de Catalunya, ja que es té constància documentada de la mateixa des de 1753, i va fer referència al Ball de La Moixiganga de Lleida, l'origen del qual es perd en el temps.

Tot plegat per demanar que l'any vinent, aprofitant la celebració a Lleida del Congrés de les Confraries de Catalunya, serà un bon moment per prendre la iniciativa que La Moixiganga, un acte sacramental vinculat a la passió de Crist, aspirés a tenir un reconeixement de caràcter internacional.

L'acte del pregó va finalitzar precisament amb l'actuació de l'Esbart Dansaire del Sícoris Club, agrupació dansaire que ha recuperat i mantingut el Ball de La Moixiganga.

Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va destacar la implicació de les diferents confraries i congregacions de la ciutat i els hi va agrair que ajudin a viure la Setmana Santa amb un programa conjunt d'activitats.

A més del pregoner, han intervingut en l'acte els priors de les congregacions dels Dolors i la Sang, Fernando Gracia i Jesús Rodríguez, respectivament; el regidor i diputat provincial, Paco Cerdà.