El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Exposició de Diorames de la Passió al Peu del Romeu

L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, seguint el costum d’aquets darrers anys, se suma un cop mes als actes de la Setmana Santa de Lleida, obrin de bat a bat les portes de la capella del Peu del Romeu, seu de la nostra entitat.

Així la tarda del diumenge 18 de març es feu la inauguració a la capella de l’exposició “Terra Ferma i Mar Santa”, una visió gràfica de la Setmana Santa de Lleida i Alacant mitjançant les fotografies de Maria del Carmen Casalilla. Dues ciutats, Lleida i Alacant,  unides alhora per la figura del beat Francesc Castelló, copatró dels pessebristes lleidatans i nascut en aquesta ciutat llevantina el 10 d’abril de 1914.

Tanmateix l’Agrupació, com ja es tradició, ha col·locat en l’altar de la capella l’artístic Calvari que representa el moment de la Crucificció de Jesús, format per un conjunt de figures dels anys 70 del passat segle, de bona talla i fetes amb fang.  La composició artística i plàstica ha estat a càrrec de l’artista i pessebrista José A. Ferrer.

L’exposició de Setmana Santa es completa amb l’obertura durant aquestes jornades del conjunt de 37 Diorames Bíblics dels mestres pessebristes Emili Tordera i Martha Pérez, ubicat en la primera planta de la capella, on destaquen en aquestes jornades els dedicats especialment als passatges evangèlics de la Passió, Mort i Resurrecció de Jesús. L’exposició porta el nom genèric de “Calvaris”, recuperant així la tradició pessebrista de confeccionar Clavaris en el temps de Quaresma i Setmana Santa.

La capella del Peu del Romeu romandrà així oberta del 18 de març a l’1 d’abril, Diumenge de Pasqua, de les 6 a les 8’30 de la tarda.