El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Nou pas per convertir el convent de les Josefines en Centre de Dia i Residència per a Persones sense Sostre

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i Mendía Ajona, superiora general de la Congregació Institut de les Religioses Filles de San Josep, van tancar el passat dijous 21 de juny, amb la signatura del contracte de compravenda, l’adquisició per part de l’Ajuntament de Lleida de l’edifici de l’antic Convent de les Josefines del número 18 del Carrer Acadèmia.

La signatura completa el compromís de compravenda signat el passat mes de gener i permet a la ciutat disposar, ja definitivament, de l’edifici que acollirà el Centre de Dia i Residència per a persones sense sostre Pare Sunyol, que serà gestionat pel Consorci de Persones sense Llar, format per la Paeria, la Fundació Arrels Sant Ignasi i Càritas.

El paer en cap va agrair la col·laboració de les entitats que fan possible aquest projecte i va explicar que la compra d'aquest edifici l'assumeix íntegrament l'Ajuntament dins del seu pressupost d'inversions, per un import de 803.513,35 €. El Consorci disposa d’un milió d’euros més, provinents d’un llegat particular per a beneficència, que es destinaran a finançar la primera fase de les obres de rehabilitació de l’edifici i la seva posada en marxa.

Ara, va afegir Ros, els serveis tècnics municipals es posaran a treballar en el projecte social i arquitectònic dels espais de la nova llar per a les persones més vulnerables de la ciutat, que compta amb una superfície total de 3.200 metres quadrats. La redacció dels projectes trigarà entre cinc i sis mesos i, tot seguit, es licitarà la primera fase de les obres de condicionament de l’edifici.

L’espai funcionarà tant com a residència com també centre de dia, on els professionals del consorci treballaran amb les persones usuàries per promoure la seva rehabilitació, com sempre va defensar, ha recordat l’alcalde, el desaparegut Pare Suñol, que donarà el seu nom al centre.